Kikar på affärssystem

Just nu är det en smula kyligt i luften och längtan efter värme o sol kryper sig på. Har du besökt Egypten? Det är ett fantastiskt land som har mycket soltimmar varje år. Det jag fascineras av är deras pyramider. Strax utanför Kairo finns tre pyramider som byggdes åt faraonerna Cheops, Mykerinos och Chefrens. Om jag minns rätt, byggde man dessa pyramider för över 4000 år sedan.

Just nu letar jag efter ett flexibelt affärssystem till e-handel. Vår hemsida genomgår en uppdatering o vi kommer i samband med en uppgradering införa ett flexiblare affärssystem kopplat till e-handeln. Det finns många affärssystem att välja på. Just nu kikar vi på ett affärssystem som heter Pyramid.

Det nya affärssystemet behöver kunna samarbeta med lite andra system som vi har kopplade mot e-handeln, t.ex. logistik och fakturering. Tror de flesta systemen idag är anpassade för detta. Många företag presenterar sin produkt med devisen ”Ett flexibelt affärssystem till din e-handel”. Det gäller att utvärdera affärssystem utifrån en kravmall innan det blir ett inköp. Tore på min avdelning har hjälpt till en hel del när det gäller kravställningen mot potentiella leverantörer. Han har arbetat tidigare som inköpare och har bra koll på viktiga bitar.

Sverker, som arbetar på IT-supporten, var inne hos mig i förmiddags. Min dator har hängt sig och det verkar vara någon form av virus som smittat ner ett par datorer. Vi har väldigt lite material sparat på det lokala skrivbordet i datorn, majoriteten av alla filer ligger sparade på en extern server strax utanför Örnsköldsvik. Hostingbolaget som har hand om våra servers är ett familjeföretag som startade 1998. De har expanderat mycket senaste 3 åren. Bara under 2019 ökade de sin omsättning med 80 procent, det är riktigt bra jobbat! Utöver hosting har de även en del konsulting mot företag.