Taktält

För ungefär 10 år sedan hade jag aldrig hört talas om taktält. Förmodligen hade jag aldrig sett något liknande heller när jag tänker tillbaka. Första gången jag såg att det gick att köpa något som hette taktält var när en bekant till mig lade ut ett foto på sin jeep som hade ett ihopfällt taktält monterat. Jag var lite nyfiken och frågade så klart vad det var han hade på biltaket och då berättade han att det var ett taktält som han hade köpt några år tidigare och använt på helgturer och semestertrippar. Så himla praktiskt, tänkte jag och blev genast tänd på idén.

Köpa taktält

Som en tok började jag surfa runt på Google för att leta efter taktält men fann dessvärre inga som passade min plånbok som för övrigt var ganska tunn på den tiden. Jag hade planerat att skaffa ett taktält till min BMW 318 för det gick ju att ha på vilken bil som helst. Men när jag tittade och läste om de taktält som jag fann på nätet, så ville jag också ha som ett litet tält kring stegen som gick upp till tältet ifall det regnade, och också som lite förvaring av till exempel en kyllåda. Problemet var att min bil var alldeles för låg.

Taktält utan skydd för regn

Om jag skulle köpa ett taktält till min låga personbil och inte till en jeep så kunde jag inte använda mig av det där ”förtältet” som jag så gärna ville ha då det var alldeles för långt. Det hade varit super praktiskt att kunna ha förtältet och då fram för allt om det regnade, så hade jag sluppit att få in blöta grejer i själva taktältet. Då hade jag kunnat placera dessa nedanför stegen i förtältet. Jag vände och vände på min idé med taktält men beslutade mig till sist ändå att jag skulle stå över det. Kanske om jag köper en jeep.